e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Το Χαμόγελο τού Παιδιού» επισκέφθηκε το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και υλοποίησε το πρόγραμμα “Real Life Stories”, με θέμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο τής σχολικής κοινότητας στην πρόληψη σχετικών περιστατικών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις 11, στις 17 Φεβρουαρίου και στις 8 Μαρτίου 2022 από την κ. Χαρδαλούπα Ιωάννα, ψυχολόγο στο «Χαμόγελο τού Παιδιού».

Οι μαθητές και των τριών τάξεων χωρίστηκαν σε ομάδες ανά δύο τμήματα και παρακολούθησαν το πρόγραμμα στη διάρκεια δύο διδακτικών ωρών.

Το έναυσμα δόθηκε από την κ. Χαρδαλούπα με την παρακολούθηση ενός βίντεο, στο οποίο ένας μαθητής αρχικά συναντά δυσκολίες αποδοχής στο τμήμα του που τελικά καταλήγουν σε φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Οι μαθητές ρωτήθηκαν για τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν αυτό θα μπορούσε να αποτελεί και περιστατικό από την καθημερινή τους μαθητική ζωή.
Μέσα από τη συζήτηση δόθηκε η αφορμή να αναγνωρισθούν και να συζητηθούν διάφορες μορφές εκφοβισμού εντός τής σχολικής κοινότητας και να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε να αισθάνονται άνετα όλα τα παιδιά για να συζητούν σχετικά προβλήματα με το οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς τους.

Πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και τις παρεμβάσεις τού Οργανισμού «Το Χαμόγελο τού Παιδιού» μπορείτε να δείτε εδώ