e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική και σπάνια κινηματογραφική ταινία - ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα όριά μας», στον κινηματογράφο Αβάνα, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Η ταινία δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Γιατζουζάκη και έχει διακριθεί στο Φεστιβάλ τού Μιλάνου, ως μια από τις καλύτερες αθλητικές ταινίες στον κόσμο για το 2022.

Η ταινία αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός αθλητή με αναπηρία, τού Γιάννη Χατζήμπεη, ο οποίος, πηγαίνοντας την επτάχρονη κόρη του και τον πεντάχρονο γιο του να τρέξουν σε έναν από τους πρώτους τους αγώνες παιδικού τριάθλου, θυμάται τον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ποτέ: τον μαραθώνιο τριάθλου «IRONMAN», το 2014 στη Φραγκφούρτη, μια από τις πιο εξαντλητικές ψυχο-σωματικές δοκιμασίες που μπορεί ν' αντέξει κανείς σε μια ημέρα, εφόσον περιλαμβάνει: 3,86 km κολύμβηση, 180 km ποδήλατο και τα 42,2 km ενός Μαραθωνίου.

Ο Γιάννης Χατζήμπεης κατόρθωσε όχι απλώς να συμμετάσχει στον αγώνα αυτό, αλλά και να διακριθεί, υπερνικώντας την αναπηρία του και επιδεικνύοντας σπάνιο ψυχικό και σωματικό σθένος, το οποίο επιχειρεί να μεταδώσει και στα παιδιά του. Πρόκειται για μια ταινία με χιούμορ και δράση, που περνάει εξαιρετικά μηνύματα και στους μεγάλους, αλλά κυρίως στα παιδιά, που αφορούν στον σεβασμό τής διαφορετικότητας, στη σημασία τής προσπάθειας, καθώς και στην αξία τού αθλητισμού, τής οικογένειας και τής φιλίας.

Μετά το πέρας τής ταινίας, ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Χατζήμπεη, κατά τη διάρκεια τής οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για τα επιτεύγματά του και να διατυπώσουν ερωτήσεις για τη ζωή του και τους μελλοντικούς του στόχους.

Ο εξαιρετικός αθλητής μίλησε στους μαθητές με ανθρώπινο και γνήσιο τρόπο, κάνοντάς τους να συνειδητοποιήσουν ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι αδύνατο αρκεί να το θέλεις πολύ, να προετοιμάζεσαι γι’ αυτό σωστά, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να λειτουργείς με όραμα και στρατηγική.

Τούς μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Παντελής Κατηνιώτης (αρχηγός εξόρμησης), Δώρα Μάστορα, Αγγελική Μιχαήλ, Δημήτριος Παπουτσάκης και Ελένη Σκούμπου.

image001