e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση Τεχνολογίας, στον κεντρικό χώρο τού ισογείου στο κτήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με κατασκευές μαθητών και μαθητριών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων μετέφεραν με προσοχή τα ομοιώματα τεχνολογικών αντικειμένων που είχαν κατασκευάσει με κέφι και μεράκι, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Τεχνολογίας κατά το σχολικό έτος 2022-2023, και τα τοποθέτησαν στους πάγκους που είχαν στηθεί.

Έτσι, πραγματοποίσαν μια εντυπωσιακή έκθεση για τρεις ημέρες (8, 9 και 10 Μαΐου 2023).

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα που επέλεξαν να κατασκευάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης ήταν αντιπροσωπευτικά δείγματα από διάφορους τομείς τής Τεχνολογίας.
Για τη δημιουργία των κατασκευών έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν απλά ανακυκλώσιμα υλικά και ευρηματικές τεχνικές που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη τόσο των κατασκευαστικών δεξιοτήτων όσο και τής συνδυαστικής σκέψης των παιδιών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης ασχολήθηκαν με μακέτες που αφορούσαν σε κτηριακές εγκαταστάσεις και σε γραμμές παραγωγής των εταιρειών με τις οποίες ασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια τής χρονιάς.
Η αναπαράσταση έγινε με όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό τρόπο και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους στελεχών επιχειρήσεων και συνεργάστηκαν, με υποδειγματικό τρόπο και ευχάριστη διάθεση, για έναν κοινό σκοπό.

Τους μαθητές εκπαίδευσαν, συντόνισαν και επέβλεψαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες τού μαθήματος τής Τεχνολογίας κ. Ελένη Γαλιάνδρα και Ιωάννα Καρποδίνη.