e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard





Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 3.000 τ.μ. σε ένα κτήριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη τού αυτοκινήτου, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα, από τα τέλη τού 19ου αιώνα έως και τα τέλη τού 20ού.

Τα παιδιά αρχικά ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο και εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία πολλών συλλεκτικών μοντέλων. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια παρουσίαση για την ασφαλή οδήγηση και την ορθή οδική συμπεριφορά, ενώ, παράλληλα, συνομίλησαν με τους ξεναγούς, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών.

Μετά την ολοκλήρωση τής διδακτικής επίσκεψης στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, οι μαθητές μας επισκέφθηκαν το Άλσος Βεΐκου όπου, με σύμμαχο τον καλό καιρό, πέρασαν δημιουργικά τον χρόνο τους με αθλητικές δραστηριότητες. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ελένη Σκούμπου, Αικατερίνη Κολεύρη, Ευρυδίκη Τζεφριού, Αγγελική Μιχαήλ και Μαρία Μαρίν.