e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων«Πυθαγόρας» τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να βιώσουν τη μαθηματική εμπειρία, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα Μαθηματικά. Κεντρικός στόχος του είναι η ανάπτυξη των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων, που συντελούν ώστε ο μαθητής να σκέφτεται με μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες. Επιδιώκει, επίσης, να εμπλακούν όλοι οι μαθητές σε μαθηματικές δράσεις, στις οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα τού μαθηματικού τρόπου σκέψης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είναι οι εξής:

Από την Α΄ τάξη: Ευθύμογλου Ευαγγελία, Αποστολίδη Κωνσταντίνα, Ευθύμογλου Σωτηρία, Καλλιαντάς Ηλίας, Κομητοπούλου Θάνια, Κούμπου Ρεβέκκα, Κωτούλα Φιλοθέη, Μπλάνας Παναγιώτης, Ντουντούμης Μάρκος, Πάκου Ελισσάβετ, Σπυράκης Γεώργιος, Στεριάδη Μαρία, Φοινίκη Αριάννα

Από τη Β΄ τάξη: Ηλία Αλεξάνδρα, Καραμέτος Δημήτριος, Κωνσταντακοπούλου Λουκίλια, Λιακόπουλος Γιάννης, Λοβέρδου Κωνσταντίνα

Από την Γ΄ τάξη: Δεσυνιώτης Δημήτρης, Δεσυνιώτης Μάριος, Νικολής Γιώργος

Τα παιδιά εξασκούνται σε θέματα παλαιότερων διαγωνισμών, τόσο στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Μαθηματικής Σκέψης, όσο και στους Απογευματινούς Ομίλους Μαθηματικών Διαγωνισμών, καλλιεργώντας και διευρύνοντας την κριτική τους ικανότητα, την παρατηρητικότητά τους και τις μαθηματικές τους δεξιότητες.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί είναι οι μαθηματικοί: κ. Λήδα Ψεματίκα, Θεοδώρα Μάστορα και Ευρυδίκη Τζεφριού.

image001