e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, τού τμήματος Γαλλικής Γλώσσας τής κ. Ελεάννας Βασιλείου, κατέκτησαν την 2η θέση μεταξύ των δύο σχολείων που διακρίθηκαν στην Αττική, με το διαδραστικό παιχνίδι «Chasse au coupable», στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας τού Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, με θέμα τούς θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Το θέμα τού διαγωνισμού στο επίπεδο Β1 είναι αφιερωμένο στον Ludwig Guttman, τον ιδρυτή των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι μαθητές συμμετείχαν με ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων, στα Γαλλικά, στο οποίο αναφέρονται πέντε ολυμπιακά και πέντε παραολυμπιακά αθλήματα, πέντε Έλληνες και πέντε Γάλλοι ολυμπιακοί και παραολυμπιακοί αθλητές.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι:

Το «Chasse au coupable» είναι ένα το εικονικό παιχνίδι μυστηρίου και γνώσεων με γρίφους, τούς οποίους τα παιδιά εμπνεύστηκαν από ολυμπιακά ή παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και από νέους Έλληνες και Γάλλους ολυμπιακούς αθλητές. Προκειμένου ο παίκτης να κερδίσει το παιχνίδι, καλείται να ανακαλύψει τον ένοχο για τη δολοφονία ενός μεγάλου αθλητή τού στίβου την παραμονή τών Ολυμπιακών Αγώνων τού Παρισιού... Απαντώντας σωστά σε σχετικούς γρίφους ο παίκτης συγκεντρώνει στοιχεία για την αποκάλυψη τού ενόχου.

Εσείς μπορείτε, παίζοντας το παιχνίδι μας εδώ, να βρείτε τον ένοχο;