e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Σάββατο 28  Μαρτίου 2015, στις 20:00, οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος, μαζί με τη Διευθύντρια κ. Μαρία Θεοδωρέλου και τον καθηγητή Φυσικής Βύρωνα Χαμηλοθώρη, συγκεντρώθηκαν στον χώρο τού Σσχολείου για να τιμήσουν την "Ώρα τής Γης". Κάτω από τα αστέρια, με κεριά και χωρίς ηλεκτρικές συσκευές, συζήτησαν, έμαθαν, γιόρτασαν και χάρηκαν το Σχολείο… τη νύχτα. Μια δράση - εμπειρία που της αξίζει παραπάνω από μία ώρα!
Η ιδέα ξεκίνησε το 2007 με μία ερώτηση :" Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;" Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σύδνεϋ: "Να ζητήσουμε από τους κατοίκους τής πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα".
Από τότε και κάθε χρόνο εκατοντάδες ομάδες, όμιλοι, επιχειρήσεις, πόλεις και χώρες σβήνουν τα φώτα για μία ώρα. Μια συμβολική κίνηση που σκοπό έχει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων μας για έναν καλύτερο πλανήτη.
Το βράδυ τού Σαββάτου οι μαθητές τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού  ένωσαν τη φωνή τους με εκατομμύρια ανθρώπους, δείχνοντας θέληση για αλλαγή στις συνήθειές μας και δίνοντας προτεραιότητα στη διατήρηση τού πλανήτη. “Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την έμπνευση μιας ώρας σε πράξη κάθε μέρας”.