e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Ερευνητικής Εργασίας με θέμα «Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη» και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Π. Χρήστου.
Οι μαθητές, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Σύλλογο «Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά» και σε συνεργασία με την Πρόεδρο τού Συλλόγου κ. Βλάχου, την Αντιπρόεδρο κ. Καμβύση και μαζί με παιδάκια-ασθενείς τού Νοσοκομείου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο τού Νοσοκομείου, καθώς και το χριστουγεννιάτικο δέντρο τής εισόδου των Εξωτερικών Ιατρείων.
Οι μαθητές τού Αρσακείου είχαν φέρει μαζί τους και προσέφεραν στολίδια και γλυκά, πολλά από τα οποία είχαν επιμεληθεί με ιδιαίτερη αγάπη μόνοι τους. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε σε παιδιά και μεγάλους η παρουσία τού κλόουν Κίκο που συνεργάζεται με την "Ανοιχτή Αγκαλιά".
Ο μαθητής Νικόλαος Καλαντζής γράφει: «Είναι φανταστικό πώς η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη και γενικότερα ο ανθρωπισμός (και σε καμιά περίπτωση η ανθρωπιά) μπορούν να αλλάξουν τις σχέσεις μας αλλά και την κοινωνία μας σε ευρύτερο πλαίσιο. Σε καιρούς ηθικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, τέτοιες στιγμές συσφίγγουν τις ανθρώπινες σχέσεις και δίνουν ελπίδα για μια νέα εποχή συντροφικότητας, αρμονικής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Βλέποντας τα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών γεμάτα όνειρα και όρεξη για ζωή, γίνεται φανερό πως η κοινωνική προσφορά δεν πωλείται, δεν εξαγοράζεται.»