e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου του 2016 οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Κλασικού Λυκείου Ψυχικού ξεκίνησαν την καθιερωμένη πολυήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη, που είχε ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην πόλη των Χανίων, τού Ρεθύμνου και τού Ηρακλείου.
Με συνοδούς καθηγητές την κ. Φωτεινή Κατσαμπάνη, θεολόγο, και τον κ. Βύρωνα Χαμηλοθώρη, φυσικός, ξεναγήθηκαν στο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, στη μονή Αρκαδίου, στο Μουσείο τής Αρχαίας Ελεύθερνας, στον Θέρισο, στον αρχαιολογικό χώρο τής Κνωσού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Η πολυήμερη εκδρομή αποτελεί τον επίλογο των εκδρομών, εξορμήσεων και δράσεων στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές και το επιστέγασμα των προσπαθειών τους για το μέλλον που χτίζουν. Ακόμη είναι το καλύτερο διάλειμμα πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις και μια ανεξίτηλη ανάμνηση τής σχολικής τους ζωής.
Παρακάτω αποτυπώνονται μερικές σκέψεις τής κ. Κατσαμπάνη για την εκδρομή.
«Κάθε φορά πριν από πολυήμερες εκδρομές έχω μια ανησυχία. Τι θα προκύψει; Πώς θα είναι η συμπεριφορά των μαθητών;
Όλοι οι ενδοιασμοί μου ανατράπηκαν και εγώ ήμουν η μίζερη, γιατί περάσαμε υπέροχα!!
Η ζεστασιά των κοριτσιών, οι ωραίες ξεναγήσεις, οι βόλτες στις πόλεις ήταν μοναδικές και αποδείχθηκε ότι η ατμόσφαιρα μιας εκδρομής μπορεί να νικήσει οποιεσδήποτε δύσκολες καιρικές συνθήκες».