e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το "Αρωμόνια ΕQ" είναι η μουσικοθεατρική παράσταση που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μικροί μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, και η οποία σηματοδότησε τη λήξη τού σχολικού έτους.

Τα τμήματα των προνηπίων παρουσίασαν τη γιορτή τους την Παρασκευή 26 Μαΐου και τα τμήματα νηπίων την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023.

Οι μικροί μαθητές, με όχημα τη φαντασία μέσα από τη μουσική τον χορό και τον θεατρικό λόγο, μας μίλησαν για την ομορφιά τής φύσης και μας μετέφεραν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις αξίες και τα μηνύματα αγάπης και σεβασμού για το περιβάλλον και τον κόσμο γύρω μας.

Για την προετοιμασία και παρουσίαση τής γιορτής, τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από τη συμμετοχή τους σε ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις, που υλοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο τού διαθεματικού προγράμματος «Η Γη μας, το περιβάλλον μας, η ζωή μας».

Τις παραστάσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους: η Επόπτρια των Αρσακείων Σχολείων κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά, οι Συντονίστριες των Σχολείων μας  κ. Σ. Σταθοπούλου, Α. Μακροπόδη και Π. Γεωργακέλλου, καθώς και εκπαιδευτικοί και Διευθυντές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης.


Επίσης, με την παρουσία τους μας τίμησαν οι κ. Α. Ευθυμιοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 4ης θέσης Συμβούλων Νηπιαγωγών Αν. Αττικής, Β. Βορύλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Χ. Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, συνάδελφοι και, βέβαια, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι νηπίων και προνηπίων, που ήρθαν να χειροκροτήσουν τους μικρούς μαθητές.


Οι θεατρολόγοι τού Νηπιαγωγείου μας κ. Ηρώ Κεραμοπούλου και Αγγελική Ζάχου έγραψαν το έργο «Αρωμόνιο EQ”, επιμελήθηκαν τη σκηνοθεσία τής παράστασης, σχεδίασαν τον φωτισμό και ανέλαβαν την υποκριτική διδασκαλία των ρόλων.

Τις χορογραφίες επιμελήθηκε και δίδαξε στα νήπια και τα προνήπια η κ. Αιμιλία Τσάμη, καθηγήτρια Χορού στους Απογευματινούς Ομίλους των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.

Τα πρωτότυπα τραγούδια τής παράστασης συνέθεσε και δίδαξε στα παιδιά η κ. Μαρία Ευθυμίου, Νηπιαγωγός - μουσικός των Νηπιαγωγείων μας, η οποία συνόδευσε και τα παιδιά στο πιάνο.
Επίσης, η κ. Μαρία Ευθυμίου έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών σε συνεργασία με την κ. Αγγελική Ζάχου.

Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά.

Τον σχεδιασμό των κοστουμιών επιμελήθηκαν οι κ. Αιμιλία Τσάμη, Ηρώ Κεραμοπούλου και Αγγελική Ζάχου.

Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η εικαστικός κ. Ελένη Τσαλδίρη και τα σκηνικά αντικείμενα επιμελήθηκε η κ. Φωτεινή Κοντού.

Ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Στέλλα Γλυνού, Μαριαρένα Κουτούγερα, Χριστίνα Λέχου και  Δήμητρα Νίκα.

Τη γραμματειακή υποστήριξη είχαν οι κ. Δέσποινα Παπαγεωργίου και η  Έρη Παπαγεωργίου.

Τέλος, την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά, Προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης.