e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στην Α΄ Δημοτικού στα Αρσάκεια- Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης και οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης είχαν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Η. Κεραμοπούλου, να συμμετάσχουν σε μια ξενάγηση.

Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές τού Δημοτικού ξενάγησαν τους μικρούς τους φίλους από το Νηπιαγωγείο σε όλους τους χώρους τού Δημοτικού Σχολείου όπου θα φοιτήσουν, ως μαθητές πια, την επόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης, σε ρόλο ξεναγών, συνόδευσαν τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου σε χώρους όπως οι  αίθουσες διδασκαλίας, το Εργαστήριο τής Φυσικής, τής Ψηφιακής Τέχνης, των Υπολογιστών αλλά και των Καλλιτεχνικών, το Μουσείο Ιστορίας, την Αίθουσα τής Ελληνικής Παράδοσης και την Αίθουσα τής Μουσικής, το Θέατρο, τη Βιβλιοθήκη και τα Γυμναστήρια.

Η δράση αυτή ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους μικρούς μαθητές τού Νηπιαγωγείου, ενισχύοντας, έτσι, και τον θεσμό: «Δεσμός Φιλίας - Πρωτάκια και Εκτάκια» για την υποδοχή των νέων μαθητών στο Δημοτικό, που εφαρμόζεται στα Σχολεία μας.
Παράλληλα,όμως, τόνωσε και το αίσθημα τής ευθύνης στους μεγαλύτερους μαθητές, οι οποίοι ανέλαβαν να καθοδηγήσουν τους μικρότερους και να αποτελέσουν υπόδειγμα συμπεριφοράς καθ΄ όλη τη διαδικασία...

Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, το διασκέδασαν και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς στην αυλή τού Σχολείου, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό κέρασμα.