e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τού Γ΄1 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, επισκέφθηκαν την Aίθουσα τάμπλετ τού Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους κ. Εύη Κόλλια.
Οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τις καθηγήτριες Πληροφορικής κ. Βατουσιανού Ελισάβετ και Πλουμιδάκη Πωλίνα, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν με το δικό του τάμπλετ ο καθένας, να πειραματιστούν με τη χρήση των συσκευών, να γνωρίσουν το λειτουργικό σύστημα “android” και να κατανοήσουν τη χρησιμότητα ενός λειτουργικού συστήματος.
Kάθε μαθητής κάνοντας χρήση τού προσωπικού του κωδικού στην εφαρμογή e.arsakeio.gr επέλεξε ασκήσεις και εφαρμογές, όπου με παιγνιώδη τρόπο έφτιαξε το πρώτο του πρόγραμμα, δίνοντας εντολές για την πορεία τής μαθησιακής διαδικασίας.
Το μάθημα έγινε με εντελώς διαδραστικό τρόπο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά διαμορφώνοντας οι ίδιοι την πορεία τής μαθησιακής διαδικασίας και οπτικοποιώντας όσα διάβαζαν. Η ώρα κύλησε ευχάριστα και εποικοδομητικά, προάγοντας τη μάθηση με τη βοήθεια τής τεχνολογίας, ενώ οι μικροί μας μαθητές ανυπομονούν να ξαναβρεθούν στην αίθουσα τάμπλετ!