e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (2ος θεματικός κύκλος «Φροντίζω το περιβάλλον», Παγκόσμια και Τοπική Κληρονομιά, και 3ος θεματικός κύκλος «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ», Αλληλοσεβασμός και Διαφορετικότητα), μέσα από συζητήσεις, κατά τη 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα (6-10/2/2023), με κορυφαίους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όπως είναι ο Angelo Tsagarakis (καλαθοσφαίριση), η Ysaora Thibus (ξιφασκία) και η Βούλα Παπαχρήστου (στίβος-άλμα εις τριπλούν), μοιράστηκαν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του.

Οι συναντήσεις με κορυφαίους και κορυφαίες αθλητές και αθλήτριες απετέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης και ευκαιρία για όλα τα παιδιά να ανακαλύψουν τις αξίες και τα ιδεώδη τού Ολυμπισμού και να εργαστούν για τις πολυπολιτισμικές αξίες με την ελπίδα να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Στη συνέχεια, από τις 13 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2023, παράλληλα με το μάθημα (ενότητα 4 τής μεθόδου "Avatar”) που διδάσκονται, συζήτησαν με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα για τα αθλήματα και τα οφέλη τους στη ζωή και εξέφρασαν τη γνώμη τους για το τι σημαίνει ολυμπισμός και τα ιδεώδη του.

Μέσα από την επεξεργασία φύλλων εργασίας, ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας με την εποικοδομητική προσέγγιση και διαμόρφωσαν συνειδητή στάση ευθύνης απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχουν οι αθλητικές δραστηριότητες στην ανάδειξη των διαφόρων πτυχών τής πολυπολιτισμικότητας στη ζωή μας.

Τέλος, χρησιμοποίησαν το λεξιλόγιο, τις ιδέες και τις προτάσεις τού ψηφιακού και τού έντυπου εκπαιδευτικού υλικού που επεξεργάστηκαν καθώς και τις δομές τής γλώσσας που διδάχθηκαν για να δημιουργήσουν και να χρωματίσουν ζωγραφιές και συνθέσεις χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.