e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και τής διάδοσης της γαλλικού πολιτισμού, οι μαθητές-/τριες τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β’ ξένη γλώσσα, συμμετείχαν στον «Marathon de lecture des J.O.» (Μαραθώνιος Ανάγνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων), τον οποίο διοργάνωσε το IFG (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας), από τις 14 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2023.

Η δράση υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις.

Αρχικά, οι μαθητές/-τριες διάβασαν και μελέτησαν την ιστορία των κόμικς «Astérix aux Jeux Olympiques!» τού René Goscinny και τού Albert Uderzo και, στη συνέχεια, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα, επεξεργάστηκαν σχετικό ντοσιέ με φύλλα δραστηριοτήτων, απάντησαν σε ερωτηματολόγιο και σκιαγράφησαν τους ήρωες.

Τέλος, δημιούργησαν πρωτότυπες αφίσες και όμορφους σελιδοδείκτες χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τη φαντασία τους και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, και συμμετείχαν στον διαγωνισμό στέλνοντας τις δημιουργίες τους στο IFG.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές/-τριες να έρθουν σε άμεση επαφή με τη γαλλική κουλτούρα, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα αθλήματα και τα οφέλη τους στη ζωή τους, καθώς και να διαμορφώσουν συνειδητή στάση ευθύνης απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχουν οι αθλητικές δραστηριότητες στην ανάδειξη των διαφόρων πτυχών τή πολυπολιτισμικότητας στη ζωή μας.

Επιπλέον, εξέφρασαν τη γνώμη τους για το τι σημαίνει για τους ίδιους ο Ολυμπισμός και τα ιδεώδη του, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης και μια ευκαιρία για να ανακαλύψουν και να εργαστούν για τις πολυπολιτισμικές αξίες με την ελπίδα να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.