e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα παιδιά τής Στ΄ τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη - Το Εργαστήρι, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ. Το έργο τους είναι πραγματικά αξιόλογο και αξιοθαύμαστο, αφού παρέχουν υπηρεσίες σε ενήλικους συνανθρώπους μας με νοητική αναπηρία, προσπαθώντας να τους συμπεριλάβουν στις κοινωνικές ομάδες.

Έτσι, λοιπόν, οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους ωφελούμενους τού ιδρύματος πραγματοποιώντας διάφορες δράσεις. Με πολλή χαρά άκουσαν από αυτούς τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι ίδιοι ανταπέδωσαν με τον δικό τους μουσικό τόνο τη χριστουγεννιάτικη πανέμορφη μελωδία. Την επιμέλεια τής εξαιρετικής παρουσίας των παιδιών είχε αναλάβει η μουσικός μας  κ. Λασκαρίδου Κορίννα.
Οι μαθητές μας μάγεψαν με την απόδοσή τους όχι μόνο τους ανθρώπους αυτούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους σε αυτό.

Επίσης, τα παιδιά συμετείχαν στα εργαστήρια των ωφελούμενων, φτιάχνοντας πήλινα λουλούδια, υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα στεφάνια και υφαντά στον αργαλειό.
Στη συνέχεια είδαν τον περιποιημένο κήπο τους και τις εργασίες που γίνονται σε αυτόν, καθώς και την αποξήρανση διαφόρων βοτάνων.

Βέβαια αυτή η επίσκεψη τους εντυπωσίασε, γιατί είδαν μια διαφορετική πλευρά τής ζωής, ανθρώπους που, ενώ η ηλικία τους δεν συμβαδίζει με το μυαλό τους, προσπαθούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, να αποκτήσουν δεξιότητες και να βρεθούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπως οι υπόλοιποι συνάνθρωποί τους.

Οι καρδιές των μαθητών μας πλημμύρισαν από συναισθήματα αγάπης, συμπόνοιας, σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπο όλων αυτών που θέλουν να ζήσουν όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος, και κατάλαβαν, όπως και οι εργαζόμενοι τους είπαν, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας...

Πραγματικά, ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, την οποια δεν θα ξεχάασουν.