e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ένα πρωτότυπο διαδραστικό "μάθημα Δημοκρατίας" παρακολούθησαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι μαθητές τής Στ ΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Ιδρύματος τής Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2024. 

Οι μαθητές διδάχθηκαν τις βασικές αρχές τής Δημοκρατίας εστιάζοντας στο αναφαίρετο δικαίωμα τής ελευθερίας τού λόγου και τής άποψης, πάντα με επιχειρήματα, μέσα από τη συζήτηση αλλά και το παιχνίδι ρόλων, που ακολούθησαν την προβολή ταινίας, η οποία παρουσίασε το αντίθετο, δηλαδή, την επιβολή, ακόμη και με τη βία, τής άποψης αυτού που ασκεί την εξουσία, με οποιαδήποτε μορφή, άρα την κατάλυση τής ελευθερίας λόγου.

Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και παρακολούθησαν ένα μικρό μέρος τής συνεδρίασης τής Ολομέλειας τής Βουλής, όπου ο Πρόεδρος τής Βουλής καλωσόρισε τους μαθητές τού Σχολείου.

Οι μαθητές/-τριες επέστρεψαν στο Σχολείο με σκέψεις και προβληματισμούς, έχοντας διδαχθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο τού μαθήματος τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.