e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Διευθύντρια του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Μίνα Λουκαδάκου και η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Ευφροσύνη Γεώργα παρακολούθησαν την ημερίδα ενημέρωσης που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος ProWell “Protecting the mental wellbeing of our children during and after public health emergencies”, με θέμα «Μιλάμε με τους ειδικούς για τον εκφοβισμό», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 10 Μαΐου 2023 και στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ProWell, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, καθώς και σε επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, από τον χώρο δραστηριοτήτων άθλησης και ψυχαγωγίας. Στις ημέρες μας, παρατηρείται αύξηση των περιστατικών εκφοβισμού στα παιδιά, είτε στον χώρο τού σχολείου είτε στο διαδίκτυο. Ο εκφοβισμός, όμως, ως φαινόμενο δεν αφορά μόνο στο παιδί αλλά και την οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινωνία. Χρειάζεται να ενημερωθούμε σωστά για να τον προλάβουμε, να τον αντιμετωπίσουμε και να αποφύγουμε να γίνουμε μέρος του.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον εκφοβισμό δόθηκε έμφαση στη διαφορά τού εκφοβισμού από το απλό πείραγμα, τα διαφορετικά είδη τού εκφοβισμού και τα σημάδια αναγνώρισής του. Με τη βοήθεια ειδικών οι επιμορφούμενοι/-ες ενημερώθηκαν σχετικά με το πώς μπορούν να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν τις συμπεριφορές εκφοβισμού όταν το παιδί εμπλέκεται είτε ως θύμα είτε ως παρατηρητής είτε ως θύτης.

Κατά τη διάρκεια τής ημερίδας συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

Πώς ορίζεται και ποιες είναι οι νεότερες μορφές τού εκφοβισμού;

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα;

Πώς υποστηρίζουμε το παιδί;

Πώς μπορούν να προληφθούν οι διαφορετικές μορφές του εκφοβισμού;

image001