e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Ευφροσύνη Γεώργα, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 22 Νοεμβρίου 2023, συμμετείχε σε επιμορφωτικές συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, τού τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας τού Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου 2024.

Στόχος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ήταν να δείξουν ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» προτείνει ένα νέο όραμα για τον Ολυμπισμό δίνοντας ραντεβού σε μια μοναδική ατμόσφαιρα παγκόσμιας γιορτής και αποδεικνύοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να διαμορφώσει έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τη συνεργασία και την αμοιβαία έμπνευση.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι θα συμβάλουν στην εξάλειψη των διαφορών και στην αλλαγή των αντιλήψεών μας στα θέματα τής συμπερίληψης και τής αναπηρίας, τής ποικιλομορφίας και τής ισότητας των φύλων, τής οικολογίας, τής προστασίας τού περιβάλλοντος και τής βιωσιμότητας, τα οποία θα έχουν την τιμητική τους.

Συγκεκριμένα, τα περιεχόμενα των επιμορφωτικών σεμιναρίων και συναντήσεων ήταν τα εξής :

Διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Jean-Luc Morel, ξεναγό: «Παρουσίαση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ΠΑΡΙΣΙ 2024».

Διάλεξη τού Robin Recours με θέμα τους τόπους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων τής αρχαιότητας: Κόρινθος, Νεμέα, Ολυμπία, Δελφοί… και Μασσαλία!

Παρουσίαση υλικού τεκμηρίωσης για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες σε συνεργασία με τον APF με τη συμμετοχή των Monia Starck και Αλίκης Τσούλου.