e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




"Η Μέλη αγαπάει πολύ την κούκλα της, τη Μελέκ. Την έχει φτιάξει η γιαγιά της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ. Ωστόσο, κάποιες φορές, οι συνθήκες ανατρέπουν τα πάντα γύρω μας. Τον Σεπτέμβρη τού 1922, η Μέλη θα μάθει να ζει χωρίς τη Μελέκ, μακριά από το σπίτι της και από τα αγαπημένα της πρόσωπα… Μέσα στην καρδιά της, όμως, και στη δική της και στης Μελέκ, θα ζει πάντα η αγάπη. Και μια αγάπη αληθινή μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε όλα… Μια ιστορία μνήμης και ανθρωπιάς… 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή".

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 η συγγραφέας Βάνα Μαυρίδου επισκέφθηκε το Γ΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης και συναντήθηκε με τους μαθητές τής Ε΄ τάξης.

Τα παιδιά είχαν ήδη επεξεργαστεί το βιβλίο τής συγγραφέως «Μέλη και Μελέκ» (εκδόσεις "Διόπτρα"), στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας.

Εκείνη την ημέρα, οι μαθητές ταξίδεψαν 100 χρόνια πίσω, καθώς μίλησαν με τη συγγραφέα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και είδαν με ενθουσιασμό διάφορα κειμήλια Μικρασιατών που η ίδια είχε φέρει. Ακόμη, έπαιξαν δύο παιχνίδια σχετικά με το βιβλίο, ένα από τα οποία έπαιζε και η ηρωίδα τής ιστορίας.

Τέλος, η συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το βιβλίο της αλλά και τη συγγραφική της πορεία.