e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Στ΄ τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Αρχικά τα παιδιά παρακολούθησαν το «Εργαστήρι Δημοκρατίας», ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, καθώς και την ανάδειξη τής σημασίας τού ρόλου τού πολίτη στο πλαίσιο τού δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που τους οδήγησαν στην ενεργητική προσέγγιση των παρουσιαζόμενων θεμάτων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των παιδιών στην αίθουσα τής Ολομέλειας τής Βουλής και στην ολιγόλεπτη παρακολούθηση τής συνεδρίασης από τα θεωρεία τής αίθουσας. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος τής Βουλής για την παρουσία των τμημάτων τού Σχολείου μας και απηύθυνε χαιρετισμό, γεγονός που ενθουσίασε και εξέπληξε τους μαθητές.

Αποχωρώντας από το κτήριο τα παιδιά στάθηκαν στο Μνημείο τού Άγνωστου Στρατιώτη και παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων.