e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρουσίασαν, στην αίθουσα τού Μουσικού Ομίλου τού Σχολείου, στους γονείς και στους δασκάλους τους ένα όμορφο ταξίδι, που ήταν αφιερωμένο στον μαγικό κόσμο τού νερού!

Όπου υπάρχει νερό, υπάρχει ζωή και όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει νερό. Τι θα γινόταν άραγε αν δεν υπήρχε αρκετό νερό στη γη μας; Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των μαθητών ήταν η αφορμή για να ασχοληθούν με το νερό στην ενότητα "Περιβάλλον", στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. To ταξίδι στον κόσμο τού νερού τούς γέμισε γνώσεις, τους διασκέδασε και τους έμαθε πως το νερό πρέπει να το προσέχουν, να το υπολογίζουν και να το αγαπούν! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν, να ανακαλύψουν και να εκφραστούν σε ένα κλίμα χαράς και αποδοχής, μέσα από διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα.

Οι δασκάλες κ. Ντία Κιαχάκη (τμήμα Γ΄1) και κ. Ρεβέκκα Αντώνωφ (Γ΄2) επεξεργάστηκαν με τους μαθητές τα κείμενα τής παρουσίασης και, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Μαργαρίτας Ροββά, οι αφηγήσεις, τα παραμύθια και τα ποιήματα έγιναν ζωντανές εικόνες, γεμάτες μηνύματα και διδάγματα. Οι καθηγήτριες τής Μουσικής κ. Φανή Αβρανά και Κορίνα Λασκαρίδου δίδαξαν στα παιδιά τις μελωδίες των τραγουδιών. Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια τους έδειξε τις χορογραφίες και η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Φανή Γαρίνη πραγματοποίησε μαζί τους παιχνίδια στην πισίνα τού Σχολείου. Τις όμορφες ζωγραφιές, που στόλισαν τα ταμπλό τής αίθουσας, έφτιαξαν τα παιδιά με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ. Ελένης Τσαλδίρη.

Με την ευχή και την ελπίδα ότι τα μηνύματα και τα διδάγματα που ακούστηκαν στην εκδήλωση θα εντυπωθούν στις ψυχές όλων μας και ότι με αυτά θα πορευτούμε στο μέλλον, συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που ζωντάνεψαν με μοναδικό τρόπο το ταξίδι τους στον κόσμο του νερού!