e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων που προγραμματίζει και υλοποιεί το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, την  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022  οι μαθητές όλων των τμημάτων τού Σχολείου παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία–ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα όριά μας» στον κινηματογράφο Αβάνα.

Μια ταινία με χιούμορ και δράση, ιδανική για να παρακινήσει και να εμφυσήσει στα παιδιά και στους μεγάλους την έννοια τής διαφορετικότητας, τις αξίες τής οικογένειας, τής φιλίας, τής καταλυτικής επίδρασης τού αθλητισμού και τής προσπάθειας.

Η ταινία τού Δημήτρη Γιατζουζάκη, με πρωταγωνιστή τον Παραολυμπιακό αθλητή Γιάννη Χατζήμπεη, έλαβε τιμητική μνεία στο 40ό Φεστιβάλ Αθλητικού Κινηματογράφου MILANO – FICTS. Στο τέλος τής ταινίας οι μαθητές βίωσαν μια δυνατή εμπειρία καθώς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον ίδιο τον κ. Χατζήμπεη, έναν Ironman, με τον οποίο συζήτησαν για το θέμα τής αναπηρίας αλλά και για τις εσωτερικές δυνάμεις που διαθέτει ο άνθρωπος, ο οποίος μπορεί με πίστη και με θέληση να φτάσει τα όριά του και να τα ξεπεράσει, όπως έκανε και ο Παραολυμπιονίκης κ. Χατζήμπεης.