e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με πρωτοβουλία τού Προέδρου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ξεκίνησε μια δράση στα Σχολεία τής Φ.Ε. για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία.

Οι καθηγητές και οι μαθητές των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας αποφάσισαν να σταθούν δίπλα σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη.

Το  Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και με ένα μεγάλο εικαστικό έργο φτιαγμένο από όλα τα παιδιά, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού.
Για να ολοκληρωθεί το εικαστικό έργο συμμετείχαν οι μαθητές τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου και Λυκείου Εκάλης 

Συγκεκριμένα, όλα τα τμήματα τού Σχολείου ζωγράφισαν με προθυμία και αγκάλιασαν από την αρχή αυτήν την προσπάθεια. Το έργο έχει τίτλο «Το δάσος της αγάπης». Είναι ένα κολλάζ από χέρια, τα χέρια των παιδιών, ζωγραφισμένο με τα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα χρώματα...

Ένα έργο που υποδηλώνει την αξία τής προσφοράς και τής αλληλεγγύηςτής δοτικότητας, τής ελπίδας και τής αγάπης.
Το έργο πλαισιώνεται από λέξεις που έγραψαν οι μαθητές που περιγράφουν αυτήν την προσπάθεια, όπως: βοήθεια, ανθρωπιά, αγάπη, υποστήριξη!

Η προσφορά, ακόμα κι αν είναι μικρή, αν είναι από όλους στο τέλος θα είναι μεγάλη.
Όπως κάθε μικρό χρωματιστό στοιχείο συνέβαλε για να δημιουργηθεί αυτό το μεγάλο έργο....

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!