e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης συμμετείχε στον δημιουργικό διαγωνισμό «Αστέρι Ευχής 2022-2023» τού Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Συγκεκριμένα το τμήμα Β΄2, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού, δημιούργησε ένα ομαδικό έργο ζωγραφικής για την κατηγορία «Σχεδίασε το αστέρι σου».

Το Make-a-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι τής Ευχής" και παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν συλλογικά, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο τού οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία τού εθελοντισμού και τής προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Αστέρι τής Ευχής", αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

Η ιδέα

Το τμήμα Β΄2 συνεργάστηκε αρμονικά. Τα παιδιά πρότειναν τις ιδέες τους και ψήφισαν την ιδέα που αντιπροσώπευε το έργο τού Make-a-Wish. Η καλύτερη ιδέα για το αστέρι τής ευχής ήταν τού μαθητή Φίλιππου Δημητριάδη.

Με αφετηρία το έργο τού Make-a-Wish και την ευαισθησία που δείχνει αυτή η οργάνωση για τα παιδιά, ζωγραφίσαμε ένα σύμπαν γεμάτο με αστέρια-ευχές!
Ένα παιδί καθισμένο στο φεγγάρι ψαρεύει τις ευχές των παιδιών που έχουν ανάγκη για να τις πραγματοποιήσει...

Η ομάδα

Τα παιδιά τού Β΄2 δούλεψαν συντονισμένα και με προθυμία. Κάθε παιδί ζωγράφισε σε κίτρινους, πορτοκαλί και κόκκινους χρωματισμούς το δικό του αστέρι για να διακοσμηθεί ο χώρος γύρω από το κεντρικό αστέρι.

Στο κεντρικό αστέρι με προσοχή και λεπτές κινήσεις χρωμάτισαν και σχεδίασαν το σύμπαν με τους πλανήτες και τα αστέρια! Χρησιμοποίησαν ακρυλικά χρώματα και ξηρά παστέλ.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά τού Β΄2 για αυτό το μοναδικό έργο!