e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το πρώτο μισό τού τμήματος  Α΄1 τού A΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων τού α΄ τετράμηνου «Πλανήτης Γη, το κοινό μας σπίτι», έφτιαξαν, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κυριακής Πρεβενιού,  ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την καλλιέργεια τής περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Αρχικά διαβάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις όλων των παιδιών για το επιτραπέζιο παιχνίδι:

 Βιοκλιματική αρχιτεκτονική - μείωση τής ενέργειας στο σπίτι και στο σχολείο  
Τι είναι το οικολογικό μας αποτύπωμα και πώς μπορούμε να το μειώσουμε;  
Ανακύκλωση υλικών: πρώτη ύλη  
Νερό, το πολύτιμο αγαθό  

Μετά από ψηφοφορία τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους, κατασκεύασαν το επιτραπέζιο παιχνίδι στο πλάισιο τού Εργαστηρίου Καλλιτεχνικών τού Σχολείου.  Τελικά επιλέχτηκε η ιδέα τού μαθητή Ιωάννη Βασιλόπουλου. 

Το πρώτο  μισό του τμήματος Α΄1  έφτιαξε το παιχνίδι«Ο Σκουπιδοφάγος Δράκος», ένα παιχνίδι για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αξία τής ανακύκλωσης. Στόχος τού παιχνιδιού ήταν ο δράκος να εξαφανίσει όλα τα σκουπίδια που μολύνουν το περιβάλλον και να τα ανακυκλώσει. Οι παίκτες καλούνταν να κατευθύνουν τον δράκο να εξαφανίσει όλα τα σκουπίδια από το ταμπλό. Νικητής τού παιχνιδιού ήταν ο παίκτης που θα οδηγούσε τον δράκο να εξαφανίσει τα περισσότερα σκουπίδια.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν ανά ομάδες στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών τού Σχολείου:

Οδηγίες παιχνιδιού: Ιωάννης Βασιλόπουλος

Ομάδα λογότυπου: Λουΐζα Αλεξάνδρου, Ανδριάννα Βασιλοπούλου, Μαρία-Άννα Ανδρεάδη

Ομάδα συσκευασίας-ταμπλό: Αριάδνη-Ρόζα Βοσκεριτσιάν-Χρονέα, Βασιλική Γκολφινοπούλου 

Ομάδα ανακυκλώσιμων συσκευασιών: Χρήστος Αναστασιάδης, Φίλιππος Αναστασίου, Παναγιώτης Βακαλόπουλος, Ευθύμιος Βασιλείου, Ιάσονας Γούτσος

Τον «Σκουπιδοφάγο Δράκο» έφτιαξε, επίσης, με την τεχνική αναδίπλωσης χαρτιού origami η Μαρία Ανδρεάκου. 

Η σειρά μαθημάτων με θέμα το περιβάλλον, «Πλανήτης Γη: Το κοινό μας σπίτι», έκλεισε με τους μαθητές να παίζουν με το πρωτότυπο, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό παιχνίδι που οι ίδιοι έφτιαξαν.  

image001