e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο διεξαγωγής τού 8ου ATSMUN των Αρσακείων Πατρών ομάδα μαθητών τής Γ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης εκπροσώπησε την Ολλανδία και την Κύπρο σε θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές/-τριες, χρησιμοποιώντας την Αγγλική Γλώσσα, με ενθουσιασμό αλλά και την απαιτούμενη σοβαρότητα επιχειρηματολόγησαν και αντιπαρατέθηκαν πάνω σε διεθνή ζητήματα, προβάλλοντας τη θέση τής χώρας που εκπροσωπούσαν, αλλά και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Αγγλικών και υπεύθυνης τού προγράμματος κ. Ιωάννας Παπαδήμα, και με βάση τα νέα πρότυπα και τις καταλυτικές αλλαγές και εξελίξεις οι μαθητές πραγματεύτηκαν θέματα :

Α) Κοινωνικά και Ανθρωπιστικά

Β) Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας

Γ) Πολιτικά

Δ) Νομικά

Ε) Τού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβολαίου

Στ) Τού Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού

Ζ) Τού Συμβουλίου των Νέων

Η) Τού Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το συνέδριο οι μαθητές, με την καθοδήγηση και συνοδία τής κ. Ι. Παπαδήμα, επισκέφθηκαν την πρεσβεία της Κύπρου, όπου ενημερώθηκαν από τον πρέσβη για τις θέσεις τής χώρας του.

Οι μαθητές/-μαθήτριες που συμμετείχαν στο Συνέδριο είναι οι: Μαλάμου Παρασκευή(Γ΄1), Χαλάτση Λυδία (Γ΄2), Μπακάλη Δανάη (Γ΄3), Μπελλουνάτο Σοφία (Γ΄3), Νερουλίδη Κατερίνα (Γ΄3), Πέτρου Κων/νος (Γ΄3), Πίκουλας Κυριάκος (Γ΄3), Σαρίδου Σοφία (Γ΄3), Τουρούκης Γιώργος (Γ΄3), Τουρούκη Ελένη-Άννα (Γ΄4), Τσίκνα Δάφνη (Γ΄4), Τσιλάκης Αντώνης (Γ΄4), Φωτίου Πηνελόπη (Γ΄4) και Χριστοδουλίδη Μαρία-Ευδοκία (Γ΄4).