e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης που έχουν αναλάβει την ερευνητική εργασία με τίτλο «Φωτογραφίζοντας την Αθήνα», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κυριακή Πρεβενιού, επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο τής Αθήνας και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον γνωστό δημοσιογράφο κ. Νίκο Βατόπουλο. Η ξενάγηση έγινε παράλληλα με τη φωτογράφιση των κτηρίων από τα παιδιά, με στόχο να οργανωθεί τελικά από το τμήμα μια έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας των ιστορικών κτηρίων τής πρωτεύουσας.
Ο Νίκος Βατόπουλος αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Καθημερινή». Η αγάπη του για την Αθήνα είναι έκδηλη στα κείμενά του και στις φωτογραφίες του. Η ευαίσθητη ματιά του διατρέχει την Αθήνα τής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και βλέπει παντού ομορφιά και ιστορία. Ο ίδιος εντυπωσιάστηκε από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των παιδιών, που φωτογράφιζαν σχεδόν το κάθε τι, σε μια πόλη που ελάχιστα γνωρίζουν.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία τής περιπλάνησης στην Αθήνα και αξιοποίησαν τις γνώσεις τους και τις οδηγίες τής καθηγήτριάς τους για την ασπρόμαυρη φωτογραφία σε μα έκρηξη έμπνευσης και δημιουργικότητας. Ο κ. Βατόπουλος υποσχέθηκε ότι θα παρακολουθεί τις εργασίες τής ομάδας και θα επισκεφθεί την έκθεση των μαθητών, όταν υλοποιηθεί.
Την ξενάγηση ακολούθησαν επίσης και μαθήτριες από το τμήμα τής ερευνητικής εργασίας με τίτλο «Πορεύεσθαι κατά τέχνην», μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους κ. Μαριέττα Καλαμαρά.