e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 οι μαθητές τού τμήματος Β΄ 2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στην Αθήνα.

Η επίσκεψη αυτή ήταν το δώρο τους για τη βράβευση τού τμήματος στον διαγωνισμό στολισμού των τάξεων, τα Χριστούγεννα.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, δημιούργημα τού πολιτικού μηχανικού και συλλέκτη Θεόδωρου Χαραγκιώνη, φιλοξενείται σε ένα εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Με συνολική δομημένη επιφάνεια 30.000 τ.μ. από τα οποία το 50% είναι parking και χώροι υποστήριξης, οι κυρίως χώροι τού μουσείου, που ξεπερνούν τα 5.000 τ.μ., εκτός από τον εκθεσιακό χώρο με την εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων από τις αρχές τού 20ού αιώνα, περιλαμβάνουν ένα σύγχρονο αμφιθέατρο, προσομοιωτές και ειδική αίθουσα για εκπαίδευση παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας, αλλά και νέων στην αγωνιστική οδήγηση.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια παρουσίαση για την ασφαλή οδήγηση και την ορθή οδική συμπεριφορά και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο.

Η ξενάγηση ήταν εντυπωσιακή και περιελάμβανε την παρουσίαση τής ιστορίας πολλών συλλεκτικών μοντέλων, καθώς και την εξιστόρηση τής απόκτησής τους από το Μουσείο Αυτοκινήτου.

image001