e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 201 πραγματοποιήθηκεαπό το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά,  η καθιερωμένη Ημέρα Γονέων στο Θέατρο των Σχολείων.
Εφέτος το πρόγραμμα τής Ημέρας κινήθηκε στο πλαίσιο τού πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα τα επαγγέλματα μέσα από τις τέχνες και τίτλο «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω».
Την ημέρα αυτή το Νηπιαγωγείο προσκαλεί γονείς και φίλους να παρακολουθήσουν, μέσα στη ροή ενός ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, δραστηριότητες, δρώμενα, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια από τα παιδιά με βάση το θέμα που έχει επιλεγεί. Οι γονείς παρακινούνται να συμμετάσχουν οι ίδιοι σε διαγωνισμούς, παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ακόμη, έχοντας ενημερωθεί νωρίτερα για τη συμμετοχή τους αυτή, οργανώνουν οι ίδιοι και παρουσιάζουν μέσα από τις δικές τους ομάδες εμπνευσμένα θεατρικά δρώμενα.
Αυτή η ημέρα έχει γίνει για το Νηπιαγωγείο σημείο αναφοράς, αφού δεν αποτελεί τυπική εκδήλωση, αλλά ουσιαστικό και αναπόσπαστο μέρος τού προγράμματος που εκπονείται κάθε σχολικό έτος και έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στη διαδικασία μάθησης των παιδιών αλλά και στη σχέση σχολείου και οικογένειας.





5866a1 5866b1