e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μια εκπαιδευτική επίσκεψη γεμάτη ερεθίσματα για την πόλη τους πραγματοποίησαν οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η πρώτη μας γνωριμία» και τής ενότητας «Η πόλη μου».
Αρχικά τα νήπια και τα προνήπια επισκέφθηκαν τη Στέγη Πολιτισμού «Λυρικός μικρός πλανήτης», όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το νερό και η Θεσσαλονίκη». Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές, το ευφάνταστο υλικό, τη δραματοποίηση και την ηλεκτρονική προβολή, γνώρισαν την πορεία τής ύδρευσης τής πόλης από την εποχή του Κασσάνδρου μέχρι και σήμερα, σε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χώρο.
Στη συνέχεια, χάρηκαν την ηλιόλουστη μέρα στο κέντρο τής πόλης, κάνοντας περίπατο σε τμήματα και πάρκα τής Νέας Παραλίας. Είδαν από κοντά το εντυπωσιακό άγαλμα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου και χαλάρωσαν δοκιμάζοντας το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης και πίνοντας χυμό δίπλα στο διάσημο γλυπτό με τις ομπρέλες τού Γ. Ζογγολόπουλου.
Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο μνημείο-σύμβολο τής Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις αίθουσες τού Μουσείου και στις εκθέσεις που φιλοξενούνται στους ορόφους του, έμαθαν για την τοπική ιστορία και τη ζωή των ανθρώπων στην πόλη τα παλιότερα χρόνια και έφτασαν στην κορυφή τού πύργου. Εκεί θαύμασαν περιμετρικά τη θέα ολόκληρης τής πόλης και παρατήρησαν τη γεωγραφική της θέση, από την κορυφή τού βουνού Χορτιάτη μέχρι το βάθος τού Θερμαϊκού κόλπου.