e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης φώτισαν με χιλιάδες αστέρια τον χριστουγεννιάτικο ουρανό, φωτίζοντας και τα πρόσωπα και τις καρδιές όλων, γονέων, φίλων και εκπαιδευτικών με τη χαρά τής προσμονής των γιορτών των Χριστουγέννων.
Στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, νήπια και προνήπια, πήραν μέρος στη θεατρική παράσταση με τίτλο «Πώς να φωτίσεις χιλιάδες αστέρια στον ουρανό», που προετοίμαζαν τον Δεκέμβριο και παρουσίασαν εκείνο το βράδυ με μεγάλη επιτυχία.
Η ιστορία βασίστηκε στη διασκευή τής τρυφερής ιστορίας τής Σοφί ντε Μιλλενέμ «Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα», αλλά εμπλουτίστηκε από έθιμα των ημερών σύμφωνα με τις ελληνικές παραδόσεις καθώς και την ιστορία τής γέννησης τού Θεανθρώπου. Τα παιδιά συμμετείχαν ποικιλοτρόπως. Με λόγο, κίνηση, υποκριτική, χορό και τραγούδι, σε ελληνικό και αγγλικό στίχο, κάθε παιδί που συμμετείχε εκφράστηκε καλλιτεχνικά, συνεργάστηκε με τα άλλα παιδιά από κάθε ομάδα, απέκτησε υπευθυνότητες, ανταποκρίθηκε σε ισορροπίες και απέδωσε το νόημα και τα μηνύματα τού έργου.
Την παράσταση, που συγκίνησε και χάρισε γέλιο σε όσους την παρακολούθησαν, τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ Αικ. Ιωακειμίδου, η οποία συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές καθώς και τους καλεσμένους για την επιτυχή παρουσίαση και προβολή τού έργου και τού μηνύματός του.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.