e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την παράσταση «Το τότε και το τώρα στου φαγητού την ώρα», από το θέατρο «Σοφούλη», παρακολούθησαν τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016,  στο Θέατρο των Σχολείων. Η εκδήλωση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής» που εκπονείται εφέτος στο Νηπιαγωγείο.
Η παράσταση ήρθε να ανοίξει την όρεξη, αποκαλύπτοντας στα παιδιά με έναν πολύ έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο σωστές διατροφικές συνήθειες. Τα παιδιά όχι μόνο παρακολούθησαν, αλλά ενεπλάκησαν και τα ίδια σε μια παραγωγή όπου η διασκέδαση, η συμμετοχή και τα σημαντικά μηνύματα διατροφής έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το έργο, με λίγα λόγια, παρουσίαζε δύο ιστορίες ίδιες, μα και διαφορετικές. Και οι δύο ξεκινούσαν σε ένα σπίτι την ώρα τού μεσημεριού που όλοι συγκεντρώνονται στο σπίτι για φαγητό. Η μία εκτυλισσόταν στο παρελθόν, που θύμιζε έντονα στους ενήλικες τα σχολικά τους χρόνια, και η άλλη στο παρόν. Μέσα από αυτό τον παραλληλισμό θίχτηκαν ορισμένες σύγχρονες κακές διατροφικές τάσεις και συνήθειες, τόσο για την προέλευση και την αγνότητα των τροφών και την παρασκευή των γευμάτων όσο και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελικά τρώμε σήμερα. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι με πολύ χορό και τραγούδι, ανακαλύπτοντας έτσι ηθικές και διατροφικές αξίες.