e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η πρώτη συνάντηση τής Απογευματινής Σχολής Γονέων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού  Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης.
Η Σχολή Γονέων καθιερώθηκε από το προηγούμενο σχολικό έτος στο Νηπιαγωγείο, με σκοπό να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στο υψηλό γονικό καθήκον τής ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, μέσα σε ένα θετικό κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Οι συναντήσεις διοργανώνονται με απώτερο στόχο τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση θέσεων και στάσεων απέναντι σε ζητήματα που αναδύονται από τη σχολική αλλά και οικογενειακή ζωή των παιδιών.
Η θεματολογία των συναντήσεων αυτών αντλήθηκε από τις απαντήσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που είχαν διατυπώσει οι ίδιοι οι γονείς σε σχετικά ερωτηματολόγια που κλήθηκαν να συμπληρώσουν στην αρχή τού σχολικού έτους.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Κοντοπούλου Μελανθία, ψυχολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης τού Α.Π.Θ.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ζητήματα που αναφέρονται στους στόχους και στα μέσα της αγωγής των παιδιών, καθώς και στη διαχείριση των σχετικών δυσκολιών, όπως τα όρια, η διαπραγμάτευση, η θέσπιση και η τήρηση κανόνων.
Η προσέλευση και συμμετοχή των γονέων στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση θεωρείται επιτυχία, όχι μόνο των στόχων τής εκπαιδευτικής δράσης τού Νηπιαγωγείου, αλλά αποτελεί, πάνω απ’ όλα, σημαντική βοήθεια  στην αγωγή των παιδιών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η παιδοψυχολόγος, εκπρόσωπος τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Δ. Ιακώβου.