e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016. Στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής» που εκπονείται φέτος στο Νηπιαγωγείο, τα νήπια και τα προνήπια παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγιεινής Διατροφής», που υλοποιείται στο μουσείο.
Στο πρώτο μέρος τού προγράμματος τα νήπια και τα προνήπια παρακολούθησαν μια έξυπνη ηλεκτρονική προβολή, μέσα από την οποία γνώρισαν τη διατροφική πυραμίδα.
Έμαθαν για τις ομάδες των τροφών και τα τρόφιμα που ανήκουν σε κάθε ομάδα, καθώς και τη συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνεται το καθένα. Με στόχο να αφομοιώσουν και να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να διασκεδάσουν, τα παιδιά έπαιξαν ένα κινητικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας ανάμεσα σε δύο ομάδες,  κατά το οποίο έβρισκαν τα τρόφιμα τής κάθε ομάδας και τα τοποθετούσαν στην κατάλληλη θέση στην πυραμίδα.
Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά, αφού έπλυναν προσεκτικά τα χέρια τους, φόρεσαν ποδιές και σκούφους μαγειρικής και ανέλαβαν δράση στην κουζίνα. Με τη βοήθεια τού σεφ και σύμφωνα με τη συνταγή, ακολούθησαν όλα τα βήματα για να φτιάξουν νόστιμα και υγιεινά μπισκότα βρώμης.
Πρόσθεσαν τα υλικά, τα ανέμειξαν, έπλασαν το ζυμάρι και τα έψησαν μέχρι που όλο του μουσείο γέμισε γλυκές μυρωδιές!