e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, η Ημέρα Γονέων.
Ένα μέρος τής διαδραστικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Σχολείων, ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα τής εκδήλωσης ήταν εμπνευσμένο από το περιεχόμενο τού εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονείται την τρέχουσα σχολική χρονιά με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής και όχι ό,τι μας σερβίρουν».
Τις ιδιαίτερες πτυχές τού προγράμματος παρουσίασαν στους γονείς τους τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικά δρώμενα, χορούς, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια. Και εφέτος πιο πολύ από άλλοτε η συμμετοχή τους εξέπληξε τους παρευρισκομένους και τους άνοιξε την όρεξη για τη δική τους δράση, όταν ήρθε η ώρα.
Η κατάλληλη έμπνευση, τα ανήσυχα πνεύματα των γονέων και η δημιουργική τους ενασχόληση τις προηγούμενες ημέρες τής προετοιμασίας έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Ευφάνταστα θεατρικά δρώμενα με χιούμορ, ευαισθησία και διαλόγους γεμάτους από τα μηνύματα τού προγράμματος ενσαρκώθηκαν επί σκηνής από τους γονείς μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών, τα οποία ουδέποτε μπορούσαν να έχουν φανταστεί το κρυμμένο ταλέντο των γονιών τους! Το κέφι τους κορυφώθηκε με την συμμετοχή τους και σε πλήθος από άλλα διασκεδαστικά και έξυπνα παιχνίδια και διαγωνισμούς, που έδωσαν την ευκαιρία στον καθένα να γευτεί ξανά τη χαρά τού να «είναι μαθητής, με ενεργό συμμετοχή».
Το θερμό και φιλόξενο κλίμα και ο «διατροφικός» χαρακτήρας τής εκδήλωσης υποστηρίχθηκε από μπουφέ με υγιεινά και χειροποίητα εδέσματα και ροφήματα, μέσα στον χώρο τού θεάτρου, προσφορά κυρίως των γονέων αλλά και τού Νηπιαγωγείου για μικρούς και μεγάλους, καθότι η εκδήλωση, όπως δείχνει και ο τίτλος της, διαρκεί μια ολόκληρη σχολική ημέρα.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ημέρα αυτή που έχει γίνει για το Νηπιαγωγείο σημείο αναφοράς δεν αποτελεί τυπική εκδήλωση, αλλά ένα ουσιαστικό και αναπόσπαστο μέρος τού όλου προγράμματός του. Και μπορεί να διαρκεί μόνο μία ημέρα, όμως η σημασία της φαίνεται από τα θετικά αποτελέσματα τόσο στη διαδικασία τής μάθησης των παιδιών όσο και στη σχέση σχολείου και οικογένειας.