e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Διαιτολόγος, εκπρόσωπος τής Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος – Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διατροφή με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής», που εκπονείται εφέτος.
Η διαιτολόγος, παρουσιάζοντας το ανάλογο εικονογραφικό και ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική προβολή, είχε στόχο να μυήσει στα παιδιά στην έννοια τής σωστής διατροφής. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όσα έχουν μάθει ως τώρα και από έναν ειδικό επαγγελματία.
Αρχικά μίλησε στα παιδιά για τις ομάδες των τροφών, τα θρεπτικά τους συστατικά και τη θέση τους στη διατροφική πυραμίδα. Στη συνέχεια ανέλυσε στοιχεία για τη συχνότητα και την ποσότητα τής κατανάλωσης κάθε τροφής, καθώς και τους κατάλληλους συνδυασμούς των τροφών.
Συζήτησε με τα παιδιά για τις διατροφικές τους συνήθειες και για τα γεύματα που καταναλώνουν στο Σχολείο, στο σπίτι αλλά και στις εξόδους και τις βόλτες τους, ενώ τους έκανε προτάσεις για υγιεινά παιδικά γεύματα.
Τέλος, με τη βοήθεια τής τεχνολογίας, τα παιδιά δοκιμάστηκαν, παίζοντας παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας, στα οποία και αναδείχτηκαν νικητές, κερδίζοντας τον θαυμασμό τής επισκέπτριας διαιτολόγου, αλλά φυσικά και το χειροκρότημα από τους συμμαθητές και τις νηπιαγωγούς τους!