e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα γεγονότα, τα έθιμα και τις άγιες ημέρες τού Πάσχα μελέτησαν και τίμησαν τα παιδιά στο διάστημα τής Σαρακοστής πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, από τις 11 μέχρι και 22 Απριλίου 2016.
Νήπια και προνήπια διάβασαν και ανέλυσαν ιστορίες, εικόνες, αγιογραφίες και έργα τέχνης από τη ζωή τού Χριστού. Μέσα από αυτά έμαθαν για τα γεγονότα που συνέβησαν και κατανόησαν τι σημαίνει Πάσχα, δηλαδή τι τιμάται και εορτάζεται τις ημέρες αυτές.
Διάβασαν πασχαλινά παραμύθια και τήρησαν κάποια έθιμα, όπως να πλάσουν λαμπροκουλούρες και να βάψουν κόκκινα αβγά. Επιδόθηκαν, επίσης, σε κατασκευές και χειροτεχνίες, φτιάχνοντας κάρτες και καλάθια για το παζάρι τους και αποτύπωσαν τις γνώσεις τους στο χαρτί, μέσα σε φύλλα εργασίας με πολλές δραστηριότητες, τα οποία δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο τεύχος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Πάσχα κορυφώθηκε την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Σχολείων πριν από τις διακοπές, την  Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Νωρίς το πρωί τα νήπια και τα προνήπια επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και μετέβησαν στον ιερό ναό τού Αγίου Χριστοφόρου, όπου, εν μέσω μιας πληθώρας άλλων μαθητών και σχολείων, παρακολούθησαν με αξιέπαινη συμπεριφορά τη λειτουργία και κοινώνησαν.
Επιστρέφοντας στο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά εξέθεσαν στην είσοδο τού Νηπιαγωγείου τα καλαθάκια με τις υπόλοιπες κατασκευές και χειροτεχνίες τους, ετοιμάζοντας έτσι ένα μικρό πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι για να υποδεχτούν τους γονείς τους.
Οι γονείς, ερχόμενοι το μεσημέρι στον χώρο τού Νηπιαγωγείου για να συνομιλήσουν με τις νηπιαγωγούς των παιδιών τους και να ενημερωθούν για την πρόοδο και την εξέλιξή τους, κλήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά να «αγοράσουν» τις δημιουργίες τους, γεμίζοντας τους κουμπαράδες τους με χρήματα.
Φεύγοντας, όλοι αντάλλαξαν ευχές για Καλό Πάσχα και αποχαιρέτησαν, για λίγο, το αγαπημένο τους Νηπιαγωγείο.