e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Στέγη Πολιτισμού «Λυρικός μικρός πλανήτης» πραγματοποίησαν οι μικροί μαθητές τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016. Εκεί τα παιδιά παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι περιπέτειες τής πριγκίπισσας Μπουκίτσας». Η εξόρμηση ήταν ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διατροφή με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής και όχι ό,τι μας σερβίρουν» που εκπονούν τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο.
Τα παιδιά, φτάνοντας στον ιδιαίτερα όμορφο χώρο, συνάντησαν την εμψυχώτρια και συζήτησαν μαζί της για τη διατροφή τους και τα αγαπημένα τους φαγητά, ξεχωρίζοντας τα υγιεινά από τα όχι και τόσο υγιεινά.
Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν γύρω της και με μεγάλη αφοσίωση άκουσαν τη ιστορία τής πριγκίπισσας Μπουκίτσας και έμαθαν για τις περιπέτειες της. Το πρόγραμμα στη συνέχεια τους επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη: Όλα τα παιδιά φόρεσαν θεατρικά κοστούμια και ανέβηκαν στη σκηνή τού θεάτρου τού χώρου για να δώσουν ζωή στους ήρωες τής ιστορίας, αναλαμβάνοντας από έναν ρόλο ο καθένας. Με τη βοήθεια τής εμψυχώτριας όλοι απέδωσαν με λόγο και κίνηση την ιστορία, χόρεψαν, τραγούδησαν και τελικά έμαθαν, διασκεδάζοντας μέσα από τις περιπέτειες της πριγκίπισσας Μπουκίτσας, σωστούς τρόπους διατροφής.