e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα νήπια, τα προνήπια και οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στη γιορτή λήξης τού σχολικού έτους παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση «Το μυστήριο τού μαγεμένου τσίρκου». Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Θέατρο των Σχολείων.
Η παράσταση ήταν θεατρική διασκευή τού παραμυθιού «Ο μάγειρας τού μαγεμένου τσίρκου» τού Ευγένιου Τριβιζά, η οποία στη συνέχεια προσαρμόστηκε και διασκευάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες τού εκπαιδευτικού προγράμματος Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που εκπονήθηκε φέτος στο Νηπιαγωγείο με τίτλο «Τρώμε μετά μουσικής και όχι ό,τι μας σερβίρουν»

pdfΤο πρόγραμμα της γιορτής

Πρόκειται για την περιπέτεια ενός τσίρκου όπου όλοι οι συντελεστές άρχισαν να μην μπορούν να εκτελέσουν τα νούμερά τους. Ένας διορατικός δημοσιογράφος προσφέρεται να ερευνήσει την υπόθεση και να εντοπίσει τους ενόχους, που δεν είναι άλλοι από τα ανθυγιεινά τρόφιμα με τα οποία τρέφονταν οι ακροβάτες, με αποτέλεσμα να γίνονται παχουλοί και να χάνουν την ενέργειά τους. Το τσίρκο βρίσκει ξανά την ισορροπία του μετά την επέμβαση τού παλιού καλού μάγειρα και των συνεργατών του. Ο Λίνος Μπροκολίνος, η Μεσογειακούλα Διατροφή, η Ετικετούλα, η Κομανέτσι και δύο σολίστ τής όπερας αναλαμβάνουν να ενημερώσουν το κοινό,δίνοντάς τους τις κατάλληλες και σωστές πληροφορίες, ώστε όλοι να αποκτήσουν ξανά τη φόρμα τους και το τσίρκο Φετουτσίνι την παλιά του δόξα!
Τα παιδιά, μέσα από μια μοναδική και αστεία παράσταση, σκόρπισαν κέφι και χαμόγελα. Με θεατρικότητα, μουσική, τραγούδια στην ελληνική αλλά και στην αγγλική γλώσσα, χορούς, δραματοποιήσεις και γέλια μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους και κέρδισαν επάξια το θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα θαυμασμού από όλους τους προσκεκλημένους.
Η παράσταση επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την λήξη του σχολικού έτους 2015-2016, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ. Αικ. Ιωακειμίδου.