e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η τελευταία ημέρα τού σχολικού έτους 2015-2016, η Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ήταν όπως πάντα μια ημέρα πολύ ιδιαίτερη, διασκεδαστική, αλλά και συγκινητική για όλους στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.
Η ημέρα ξεκίνησε όμορφα, με τα παιδιά να προγευματίζουν σε αύλειους χώρους τού Σχολείου, με την μορφή πικνίκ, στο ύπαιθρο. Το πρωινό έκλεισε με πολύ παιχνίδι στη φύση, με τα παιδιά να απολαμβάνουν και να χαίρονται το τελευταίο τους μεγάλο διάλειμμα ως νήπια.
Επιστρέφοντας στις τάξεις, νήπια και προνήπια είχαν να κάνουν μια τελευταία εργασία: να γεμίσουν, με την βοήθεια των νηπιαγωγών τους, τα τσαντάκια αποφοίτησης με όλα τα τεύχη, τα έντυπα και τα τετράδια με τις δραστηριότητες, τις δημιουργίες και τα φύλλα εργασίας από τα διάφορα μαθήματα και τις θεματικές ενότητες τής σχολικής χρονιάς που πέρασε. Η ανταμοιβή τους ήταν ένα νόστιμο και δροσερό κέρασμα, ένα γλυκό παγωτό που απόλαυσαν όλοι μαζί με ενθουσιασμό.
Την ίδια ημέρα τα νήπια πραγματοποίησαν επίσκεψη στις τάξεις τής Α΄ δημοτικού. Είχαν την ευκαιρία να δουν τις αίθουσες και τον χώρο, να γνωριστούν με τις δασκάλες και να συνομιλήσουν με τους μεγαλύτερους συμμαθητές τους.
Ακόμα μία έκπληξη τής ημέρας αυτής ήταν το παιχνίδι σκυταλοδρομίας ανάμεσα στα νήπια των δύο τμημάτων Ν1 και Ν2, κατά το οποίο τα παιδιά καλούνται να τρέξουν και να καθίσουν πάνω στα μπαλόνια τους μέχρι να τα σκάσουν.
Η τελευταία ημέρα τού σχολικού έτους έκλεισε, όπως ήταν αναμενόμενο με χαρά αλλά και με συγκίνηση, όταν το Νηπιαγωγείο υποδέχθηκε στις τάξεις του τους γονείς των παιδιών. Γονείς και εκπαιδευτικοί συνομίλησαν για την πρόοδο των παιδιών και την εξέλιξη τής σχολικής χρονιάς. Οι γονείς παρέλαβαν τα παιδιά τους από τις νηπιαγωγούς μαζί με τις τσάντες αποφοίτησης, καθώς και τις Βεβαιώσεις Φοίτησης και τα Αναμνηστικά Φοίτησης. Σε θερμό και συγκινητικό κλίμα όλοι μαζί αγκαλιάστηκαν και αποχαιρετίστηκαν, ανταλλάσσοντας δώρα, κάρτες και ευχές για καλή πρόοδο και καλό καλοκαίρι!