e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την πρώτη ενημερωτική – εκπαιδευτική συνάντηση παιδαγωγικού χαρακτήρα οργάνωσε και πραγματοποίησε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης για τους γονείς των μαθητών του, το απόγευμα τής Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι γονείς των νηπίων και των προνηπίων προσήλθαν και συγκεντρώθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Νηπιαγωγείου. Εκεί κλήθηκαν να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια σχετικά με τις καθημερινές συνήθειες των παιδιών στο σπίτι, με τις προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι, όπως επίσης και σχετικά με θέματα τα οποία θα τους ενδιέφερε να συζητηθούν σε επόμενες συναντήσεις στο Νηπιαγωγείο.
Μετά το καλωσόρισμα των γονέων από την Προϊσταμένη τού Νηπιαγωγείου κ. Β. Πάχτα, η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης δρ. Αικ. Ιωακειμίδου ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους καλή σχολική χρονιά και υποδέχθηκε τους νέους γονείς στην οικογένεια των Αρσακείων, μιλώντας για τα πιο σημαντικά σημεία τής ιστορίας τους.
Στη συνέχεια η κ. Β. Πάχτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τα είδη των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται σε αυτό, καθώς και τη γενικότερη λειτουργία τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου μέσα από ηλεκτρονική προβολή με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή στο Νηπιαγωγείο.
Στη συνέχεια σύστησε στους γονείς τις υπόλοιπες διδάσκουσες, οι οποίες με τη σειρά τους παρουσίασαν στους γονείς τα μαθήματα των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων που θα διδαχθούν τα προνήπια εφέτος στο πρόγραμμα των δημιουργικών απογευματινών δραστηριοτήτων.
Τέλος, η Υπεύθυνη τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Ιακώβου μίλησε για τις βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης που θα βοηθήσουν στην ομαλή φοίτηση των παιδιών στο Νηπιαγωγείο, ενώ έδωσε στους γονείς και πολλές συμβουλές που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή ζωή με τα παιδιά τους.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους γονείς προς τις εκπαιδευτικούς και μικρό διάλογο, ενώ όλοι αντάλλαξαν ευχές για καλή πρόοδο και δημιουργική σχολική χρονιά.