e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη εξόρμηση τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης για την εφετινή σχολική χρονιά. Τα νήπια και τα προνήπια, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η πρώτη μας γνωριμία» που εκπονείται, επισκέφθηκαν τον Λευκό Πύργο και την παραλία τής πόλης.
Φτάνοντας στον Λευκό Πύργο αρχικά όλοι θαύμασαν το ύψος και το μέγεθός του, καθώς και τα υλικά από τα οποία φαίνεται να είναι κατασκευασμένος. Στη συνέχεια ξεκίνησε η ανάβαση στους ορόφους και η ξενάγηση στον κάθε όροφο, όπου μέσα από τις εκθέσεις που φιλοξενούνται, τα παιδιά έμαθαν πολλά για την ιστορία, τη γεωγραφία, τους ανθρώπους και την καθημερινή ζωή στο πέρασμα των χρόνων.
Για όσους καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι την κορυφή του, ο Πύργος τούς αποζημιώνει με την απεριόριστη και περιμετρική θέα όλης τής πόλης και τής φύσης (θάλασσα και βουνό) που την περιβάλλει.
Σειρά είχε η περιήγηση σε τμήματα και πάρκα τής Νέας Παραλίας που βρίσκονται κοντά στον Λευκό Πύργο, όπως ο Κήπος τού Αλέξανδρου και ο Κήπος τού Απογευματινού Ήλιου, όπου τα παιδιά απόλαυσαν έναν όμορφο περίπατο στον φθινοπωρινό ήλιο.
Ανακάλυψαν, επίσης, διάσημα και χαρακτηριστικά σημεία τής πόλης, όπως το άγαλμα τού Μέγα Αλέξανδρου και το γλυπτό «Ομπρέλες», και φυσικά φωτογραφήθηκαν παντού με χαρά.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς να ξεκουράζονται στο πάρκο με τα σιντριβάνια και να απολαμβάνουν μια παραδοσιακή νοστιμιά: κουλούρι Θεσσαλονίκης και δροσερό χυμό!