e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το ιστορικό «ΟΧΙ» τής 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησαν με τη σχολική γιορτή τους τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Νηπιαγωγείου.
Τα παιδιά των δύο τμημάτων υποδέχθηκαν στην είσοδο τού Νηπιαγωγείου τους γονείς και τις οικογένειες τους, μοιράζοντάς τους, τα ίδια, το πρόγραμμα τής εκδήλωσης.
Η έπαρση τής ελληνικής σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος άνοιξαν την αυλαία τής γιορτής.
Στη συνέχεια το κάθε τμήμα, Ν1 και Ν2, παρουσίασε στους προσκεκλημένους θεατές το θεατρικό δρώμενο που είχε ετοιμάσει, σχετικά με τα γεγονότα τής εποχής, με τον γενικό τίτλο «Μνήμη 28ης Οκτωβρίου 1940» και «Το χρονικό τής 28ης Οκτωβρίου 1940», αντίστοιχα.
Η αφήγησή τους συνοδεύτηκε από ηλεκτρονική προβολή. Το εθνικό συναίσθημα ενισχύθηκε από τα επετειακά τραγούδια και τους παραδοσιακοί χορούς, στους οποίους συμμετείχαν όλα τα παιδιά με ιδιαίτερο κέφι, ζωντάνια και χαρά. Η γιορτή έκλεισε σε θερμό κλίμα συγκίνησης με τους μικρούς πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων.
Η εορταστική εκδήλωση τού Νηπιαγωγείου ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση των νηπίων και των προνηπίων στους αύλειους χώρους των Σχολείων, όπου είχαν την ευκαιρία να τους καμαρώσουν όχι μόνο οι γονείς τους, αλλά και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τις υπόλοιπες βαθμίδες τού Σχολείου.
Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα  εδώ