e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Για τρίτη συνεχόμενη σχολική χρονιά το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στο υψηλό γονικό καθήκον τής ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, μέσα σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας, καθιέρωσε και συνεχίζει τη λειτουργία τής Απογευματινής Σχολής Γονέων.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων τού Νηπιαγωγείου με προσκεκλημένη τη σχολική σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Κ. Βέλκου και με θέμα «Από το μονοπάτι τού Νηπιαγωγείου στους δρόμους τής μάθησης».
Οι γονείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τού Νηπιαγωγείου για συνεργασία, διάλογο αλλά και μάθηση, προσήλθαν στον χώρο με προθυμία αλλά, όπως είναι αναμενόμενο, και ανησυχίες.
Με μεγάλο ενδιαφέρον  παρακολούθησαν την ομιλία τής κ. Κ. Βέλκου για τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν τα παιδιά στην προσχολική ηλικία και πώς μπορούν και οι ίδιοι να τα ωθήσουν να σκέφτονται περισσότερο.
Ο βιωματικός και συμμετοχικός χαρακτήρας τής ομιλίας, αλλά και τής συνάντησης γενικότερα, έδωσε το έναυσμα στους γονείς να συμμετάσχουν και οι ίδιοι, να εκφραστούν, να αναρωτηθούν, να δοκιμαστούν αλλά και να εκπλαγούν κάποιες φορές.
Η συμμετοχή των γονέων στην πρώτη αυτή συνάντηση αποτελεί απόδειξη τής επίτευξης των στόχων τής Σχολής Γονέων για συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση θετικών στάσεων.
Παράλληλα, η θετική ανατροφοδότηση, που ακολούθησε  μετά τη συνάντηση, αποτελεί κίνητρο για όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς, για την οργάνωση και συμμετοχή των επόμενων συναντήσεων σχετικά με θέματα που αναδύονται από τη σχολική και την οικογενειακή ζωή των παιδιών προσχολικής ηλικίας.