e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν τη μουσική θεατρική παράσταση «Ο κουρέας τής Σεβίλλης», από την παιδική σκηνή τής Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η ημέρα, όμως, επιφύλασσε και μια χειμωνιάτικη έκπληξη σε όλους, αφού ξυπνώντας το πρωί αντίκρισαν μια χιονισμένη πόλη και ένα ακόμη πιο χιονισμένο και ολόλευκο Σχολείο. Παιδιά, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο χιόνι, αφού όλοι ήθελαν να το πιάσουν, να παίξουν και να φωτογραφηθούν.
Φτάνοντας στον χώρο τού Μεγάρου, τα παιδιά θαύμασαν το χειμωνιάτικο τοπίο και την πανοραμική και παραθαλάσσια θέα τής πόλης. Μπαίνοντας στην αίθουσα κάθισαν αναπαυτικά στις μπροστινές θέσεις και απόλαυσαν την μουσική παράσταση «Ο κουρέας τής Σεβίλλης», το θεατρικό έργο που έγραψε ο Μπωμαρσαί και έγινε πασίγνωστο όταν ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσίνι το διάλεξε για να το κάνει όπερα.
Το έργο, διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κράτησε τα πιο μελωδικά μέρη τής όπερας και μετέτρεψε τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσικοθεατρική εικόνα.
Όλα αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια, με άρωμα εποχής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.