e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση τής Απογευματινής Σχολής Γονέων των μαθητών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου.
Οι συναντήσεις τής Απογευματινής Σχολής Γονέων διοργανώνονται από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης με απώτερο στόχο τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση θέσεων και στάσεων απέναντι σε ζητήματα που προκύπτουν στη σχολική και την οικογενειακή ζωή των παιδιών. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι γονείς και οι κηδεμόνες των νηπίων και των προνηπίων τού Νηπιαγωγείου.
Η συνάντηση είχε θέμα «Επιβιώνοντας με το εγώ τού άλλου σε μια τάξη διδασκαλίας» με ομιλήτρια την εκπρόσωπο τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας τής Φ.Ε. για τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Ιακώβου, σχολική-συμβουλευτική ψυχολόγο.
Στην συνάντηση η κ. Ιακώβου παρουσίασε σε ηλεκτρονική προβολή τις διαδικασίες προσαρμογής για μια επιτυχημένη σχολική ένταξη. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους γονείς, την ομιλήτρια και τις νηπιαγωγούς, κατά την οποία τέθηκαν, συζητήθηκαν και διαλευκάνθηκαν πολλά χρήσιμα ερωτήματα και θέματα, όπως το πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις των τόσο διαφορετικών παιδιών σε μια τάξη, πώς διατηρούνται οι λεπτές και δύσκολες ισορροπίες από τον παιδαγωγό και ποια είναι η στάση των γονιών απέναντι στους συμμαθητές τού παιδιού τους και απέναντι στους γονείς τους.
Η παρουσία των γονέων όλων των παιδιών στη συνάντηση θεωρείται πάντα απαραίτητη, καθώς ζητήματα αυτού τού είδους αναδύονται κάθε σχολική χρονιά και καλό είναι μέσα από τη διαδικασία τής πρόληψης να μην επισκιάζουν τη φοίτηση στο Νηπιαγωγείο, αλλά ούτε να διαιωνιστούν στο δημοτικό.