e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη θεατρική παράσταση «Το Γαϊτανάκι» από το ομώνυμο έργο τής Ζωρζ Σαρή παρακολούθησαν τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης, στο θέατρο "Ράδιο Σίτυ".
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας, τις προηγούμενες ημέρες στις τάξεις τους τα νήπια και τα προνήπια διάβασαν το παιδικό βιβλίο.
Μέσα από την παράσταση γνώρισαν ακόμη καλύτερα το μουσικοχορευτικό έργο τής Ζωρζ Σαρή «Το Γαϊτανάκι» με το ομώνυμο τραγούδι τού Λουκιανού Κηλαηδόνη. Ένα έργο που δίνει μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους, φωτίζοντας ξανά τα πρόσωπά τους με χαμόγελα.
Μέσα από μια παράσταση με πολύ χιούμορ, γέλιο, συγκίνηση και ανατροπές, οι μαθητές απόλαυσαν τις περιπέτειες τού κυρ-Νικόλα στην προσπάθειά του να μεταδώσει και να υλοποιήσει την μεγάλη του ιδέα, να φτιάξει το "Γαϊτανάκι τής Ειρήνης", όλα τα παιδιά τής γης, δηλαδή, μια δεδομένη στιγμή να πιαστούν χέρι-χέρι και να αγκαλιάσουν τη γη!