e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την Αποκριά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στον χώρο τού Σχολείου. Παιδιά και νηπιαγωγοί, όλοι ντυμένοι με τις αποκριάτικες στολές τους, έδωσαν στην ημέρα εορταστική και χαρούμενη νότα, διασκέδασαν και χάρηκαν παρέα.
Τα παιδιά αφού έκαναν μια μικρή καρναβαλική παρέλαση από τους χώρους εορτασμού τού Δημοτικού Σχολείου και χαιρέτησαν τους μεγαλύτερους μεταμφιεσμένους μαθητές, επέστρεψαν στους χώρους τού Νηπιαγωγείου, όπου τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες έκαναν τη δική τους γιορτή. Τα νήπια και τα προνήπια, τηρώντας τα έθιμα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τύλιξαν το γαϊτανάκι τους και έκαναν «επίθεση» με τις σερπαντίνες. Επιδόθηκαν σε διαγωνιστικά και διασκεδαστικά κινητικά παιχνίδια και χόρεψαν όλοι μαζί σε αποκριάτικους ρυθμούς μέχρι τελικής πτώσεως.
Τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά, υλοποιώντας το ομώνυμο , έμαθαν για την «Αποκριά στον ελλαδικό χώρο αλλά και στον κόσμο όλο», μέσα από κατασκευές, φύλλα εργασίας, χειροτεχνίες, τραγούδια, χορούς και παιχνίδια.
Φεύγοντας πήραν ως αναμνηστικό το τεύχος τού προγράμματος και την αποκριάτικη μάσκα που κατασκεύασαν τα ίδια.