e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τις άγιες ημέρες τού Πάσχα, τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε σειρά από δραστηριότητες, στο πλαίσιο τού ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η υλοποίηση τού προγράμματος ξεκίνησε με την έναρξη τής περιόδου τής Σαρακοστής και με την αγαπημένη «Κυρά Σαρακοστή» που ήρθε όπως κάθε χρόνο στις τάξεις με τα εφτά της πόδια! Τα παιδιά διάβασαν βιβλία, επεξεργάστηκαν αγιογραφίες και έργα τέχνης και έμαθαν για τη ζωή, τα θαύματα και τα πάθη τού Χριστού, καθώς και για όλα τα πασχαλινά έθιμα και τον συμβολισμό τους. Ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες και κατασκευές, φιλοτέχνησαν ευχετήριες κάρτες, έπλασαν λαμπροκουλούρες και φυσικά έβαψαν και κόκκινα αβγά.
Όλες οι δραστηριότητες και οι ενασχολήσεις των παιδιών αποτυπώθηκαν και στα ανάλογα φύλλα εργασίας τού πασχαλινού τεύχους.
Το πασχαλινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα λειτουργίας των Σχολείων πριν από τις διακοπές τού Πάσχα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.
Νωρίς το πρωί τα παιδιά επιβιβάστηκαν στα σχολικά λεωφορεία και μετέβησαν στον ιερό ναό τού Αγίου Παύλου στην Άνω Πόλη, μια γραφική εκκλησία με υπέροχη θέα από το λιμάνι ώς τα Κάστρα, και όπου κατά παράδοση εκκλησιάσθηκαν και μετέλαβαν για τις άγιες μέρες τού Πάσχα.
Το μεσημέρι τής ίδιας ημέρας ήταν, για ακόμη μία φορά, καλεσμένοι στο Νηπιαγωγείο όλοι οι γονείς. Αυτή τη φορά, εκτός από την ευκαιρία που είχαν να συνομιλήσουν με τις νηπιαγωγούς των παιδιών τους και να ενημερωθούν για την πρόοδο και την εξέλιξή τους, κλήθηκαν από τα παιδιά να επισκεφθούν μαζί τους το πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι που τα ίδια είχαν ετοιμάσει. Παιδιά και γονείς πέρασαν από όλα τα τραπέζια και εντοπίζοντας τις κατασκευές τού καθενός τις αγόρασαν, προσφέροντας στον κουμπαρά τής Πράξης Αγάπης κάποιο χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
Το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε από την αγορά των πασχαλινών κατασκευών των παιδιών, μαζί με το ποσό από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, καθώς και ο προορισμός τής φιλανθρωπικής πράξης θα κοινοποιηθούν στους γονείς με προσεχή ανακοίνωση.