e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα νήπια και τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, παρακολούθησαν τη μουσική θεατρική παράσταση «Ο μαγικός αυλός», από την παιδική σκηνή τής Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το προηγούμενο διάστημα τα παιδά, στα μαθήματα τής Μουσικής Αγωγής, τής Θεατρικής Αγωγής αλλά και στην απογευματινή δραστηριότητα «Παιχνίδια και αυτοσχεδιασμοί μέσα από παραμύθια και όπερες», είχαν μελετήσει το αντίστοιχο παιδικό βιβλίο, είχαν διαβάσει και δραματοποιήσει την ιστορία και τους ρόλους και είχαν αγαπήσει τη μουσική και τις υπέροχες μελωδίες τού μοναδικού συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart.
Φτάνοντας στην αίθουσα τού Μεγάρου Μουσικής τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό και προσήλωση την παράσταση. Απόλαυσαν ένα μουσικό παραμύθι με εξαιρετικούς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, με πλούσιες χορογραφίες, με χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή, που κέρδισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Μετά το τέλος τής παράστασης τα παιδιά γνώρισαν, συνομίλησαν και συνεχάρησαν θερμά όλους τους συντελεστές, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και με ευγένεια δέχτηκαν τα συγχαρητήρια για την ευπρεπή θεατρική συμπεριφορά τους, αλλά και τα μικρά αναμνηστικά δωράκια που τους μοίρασαν.
Βγαίνοντας από το κτήριο, στον αύλειο χώρο τού Μεγάρου και πριν επιστρέψουν στο Νηπιαγωγείο, δεν παρέλειψαν να θαυμάσουν την πανοραμική παραθαλάσσια θέα τής πόλης.